Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Informácie pre vodičov: Takto vyzerajú košické cesty po kalamite

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Situácia na cestách v Košickom kraji sa po piatkovej (15.7.) kalamite opäť o niečo zlepšila. Technicko-prevádzková námestníčka Správy a údržby ciest Košického samosprávneho kraja Zuzana Fejesová informovala, že v okrese Trebišov sú momentálne už všetky cesty sprejazdnené.

 „Na cestách s utlačenou vrstvou snehu sa môže tvoriť poľadovica, na sprejazdnených úsekoch ciest pracujú mechanizmy na rozširovaní prejazdného profilu. Na veterných úsekoch ciest sa môžu tvoriť snehové jazyky a menšie záveje zasahujúce do jazdného pruhu," dodala Fejesová. V okrese Michalovce ostávajú neprejazdné úseky ciest 3. triedy medzi Nacinou Vsou a Vybúchancom, Voľou a Pustým Čemerným a Falkušovcami a Dúbravkou. Ťažko prejazdný je stále úsek medzi Michalovcami, Zemplínskou Šíravou a obcou Jovsa. Zľadovatené úseky v tejto oblasti sa usilujú cestári priebežne odstraňovať.

„V okrese Rožňava naďalej zostávajú uzatvorené úseky ciest z dôvodu závejov na ceste a popadaných stromov medzi Gemerskou Polomou a Grajnárom a tiež medzi Dobšinou a hranicou okresu Prešov pre nákladné vozidlá na desať metrov dĺžky,“ upozornila Fejesová. V spišskonovoveskom okrese už ostáva neprejazdný len úsek z Hnilca do Gemerskej Polomy, a to z dôvodu neustáleho odstraňovania závejov a popadaných stromov. Ostatné cesty sú zjazdné, na niektorých miestach sa môže nachádzať utlačená a zľadovatená vrstva snehu.

V okrese Košice – okolie sa už cestárom rovnako podarilo spriechodniť všetky cesty. „Na cestách s utlačenou vrstvou snehu sa môže tvoriť poľadovica, na sprejazdnených úsekoch ciest pracujú mechanizmy na rozširovaní prejazdného profilu. Na veterných úsekoch ciest sa môžu tvoriť snehové jazyky a menšie záveje zasahujúce do jazdného pruhu. Upozorňujeme preto vodičov, aby prispôsobili jazdu poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky,“ uzavrela Fejesová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu