Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mika: Úprava financovania RTVS je nevyhnutná

Václav Mika
Václav Mika (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Úprava financovania Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) je nevyhnutná. Tvrdí to generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý mieni otvárať tému zvyšovania tzv. koncesionárskych poplatkov.

"Bol by som zlý generálny riaditeľ, keby som o tom nehovoril," povedal dnes pred parlamentným mediálnym výborom. Poukázal na výpadky pre neplatenie koncesií a na nevymožiteľnosť poplatkov.

Mika zároveň výbor informoval, že sa pracuje na zmenách v RTVS, ktoré majú pomôcť verejnoprávnemu médiu vylepšiť si pozíciu na trhu. "Pozícia na trhu stále nie je taká, ako si predstavujeme," uviedol. Mika ďalej uviedol, že RTVS zvýšila vlastnú tvorbu a tiež si robí vlastný dabing.

Zlepšilo sa podľa neho aj hospodárenie, finančné výsledky RTVS za vlaňajšok sú vyrovnané. Lepší hospodársky výsledok zabezpečilo nevyčerpanie kapitálových výdavkov a prenos záväzkov do tohto roka. Celkový prebytok je 13.809.489 eur. Pokiaľ ide o koncesie, z nich RTVS vlani získala vyše 72 miliónov eur, čo je ale o približne 1,5 milióna eur menej ako v roku 2011. Mika za tým vidí dôsledky ekonomickej krízy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu