Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rok od tragédie Krásnej Hôrky: Kotlebovci sa zišli pod hradom!

Marián Kotleba Zobraziť galériu (4)
Marián Kotleba

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE – Presne jeden rok po tragickej udalosti, kedy zhorela strecha a časť interiéru národnej kultúrnej pamiatky hradu Krásna Hôrka sa v obci Krásnohorské Podhradie v okrese Rožňava zišla na spomienkovom mítingu pri obecnom úrade asi stovka prívržencov Ľudovej strany Naše Slovensko Mariána Kotlebu.

Stretnutie sa nieslo v pokojnom duchu a nedošlo k žiadnym výtržnostiam, ani stretom s rómskym obyvateľstvom z neďalekej osady. Kotleba v príhovore pripomenul, že ani rok po požiari „cigánski podpaľači, ani ich rodičia neboli nijako potrestaní.“ Šéf strany neobišiel ani ročné výročie od konania parlamentných volieb. Podľa neho tu od volieb trpíme vládu, pre ktorú sú potreby slušných ľudí na poslednom mieste. Skritizoval tiež pôsobenie Slovenska v európskych štruktúrach a poukázal na to, že členstvo v Európskej únii pre našu krajinu nič dobré neprinieslo.

Po mítingu Kotelba ocenil, že sa stretnutia zúčastnil dostatočný počet mladých ľudí. Na otázku, či si dnes neplánoval obzrieť svoj majetok povedal, že v rómskej osade bol. „Priebežne to monitorujeme. K žiadnym konfliktom nedošlo. Neviem si predstaviť, že by mňa na mojom pozemku mali napadnúť ľudia, ktorí tam protiprávne žijú,“ povedal Kotleba.

Starosta obce Peter Bollo opätovne potvrdil, že požiar hradu Krásna Hôrka zapálil aj zápalnú šnúru v medziľudských vzťahoch a situácia v obci medzi rómskym a nerómskym obyvateľstvom je napätá. „My sme si pripomenuli túto smutnú udalosť tak, že o 13.30 h, teda v čase kedy pred rokom vznikol požiar sa rozozvučali zvony a večer o 18.00 h si obyvatelia pripomenú ročné výročie požiaru zapálením sviečok v oknách,“ povedal Bollo.

Rok od tragédie Krásnej
Zobraziť galériu (4)

Požiar na hrade Krásna
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu