Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Už je to tu: Premiér Fico sa zapojil do kampane na prezidentské voľby!

Robert Fico: Zobraziť galériu (2)
Robert Fico: "Chcem kandidovať za prezidenta" (Zdroj: SME)

BRATISLAVA - Chcem kandidovať za prezidenta. Takýmto šokujúcim bulvárnym titulkom začína predseda vlády Robert Fico svoj posledný blog. Titulok je nadnesený, premiér sa v texte zatiaľ iba naváža do jestvujúcich kandidátov, ktorých kolektívne obviňuje z klamstva.

Fico vo svojom blogu o vlastnej kandidatúre veľa nehovorí, oprel sa však do jestvujúcich kandidátov. Hoci nikoho nemenoval, vetou "treba ísť proti Ficovi," zjavne naráža na Andreja Kisku, kandidáta, ktorý otvorene vyhlásil, že chce poraziť Roberta Fica. Samotný premiér ešte svoju kandidatúru neohásil, hoci v médiách sa o nej občas špekuluje.

Fico testuje voličov

Podľa politológa Jána Baránka je zatiaľ predčasné hovoriť o kandidatúre Roberta Fica, no blog nenapísal prenič-zanič. "Môže to byť test na reakcie verejnosti, alebo politikov," tvrdí Baránek. Podľa neho premiér zatiaľ sám váha, či kandidatúru ohlásiť. "Predpokladám, že si počká na výsledky ekonomiky. Na to, či sa naplnia jeho vízie. Podľa toho sa rozhodne," dodal politológ. Podľa Baránka Fico nevstúpi do boja o Grassalkovichov palác, ak by sa hospodárstvo nevyvíjalo v jeho prospech.

Robert Fico do blogu zapojil aj krátke video, v ktorom opäť hviezdi jeho pes Larry, ktorý sa preslávil aj vo volebnom klipe. Vďaka nemu zľudovel príkaz "slabučko hryzkaj".

V súvislosti s prezidentskými voľbami v roku 2014 zatiaľ svoju kandidatúru oficiálne ohlásili Andrej Kiska a Ján Čarnogurský. Ten prvý prevádzkuje charitatívnu nadáciu Dobrý Anjel a bol to práve on, kto do kampane vstúpil s heslom, že chce poraziť Fica. Ján Čarnogurský je bývalý premiér a predseda KDH. Do kampane vstúpil trochu nešťastným manévrom, keď si blogerka Miroslava Kernová všimla, že Čarnogurskému na Facebooku zázračne pribudli fanúšikovia, ktorí o tom ani nevedeli. Do tretice ohlásil kandidatúru doposiaľ neznámy Košičan Leonid Chovanec. V médiách sa spomína aj bývalý člen KDH Radoslav Procházka, ktorý však zatiaľ kandidatúru oficiálne neoznámil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu