Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prežil tragický pád mosta pri Kurimanoch: Smrť si ho našla na lyžovačke!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Milan (46) z obce Čirč sa v piatok 2. novembra minulého roka druhýkrát narodil. Prežil totiž zrútenie diaľničného mosta pri Kurimanoch, pri ktorom prišli o život štyria robotníci. Avšak osud tak chcel, že o pár mesiacov neskôr, tragicky zahynul na lyžiarskom svahu v Levočskej doline. Informoval o tom denník Korzár.

Milan z Čirča pracoval pred pár mesiacmi spolu s desiatkami robotníkov na stavbe diaľničného mosta pri Kurimanoch. Na mieste mal byť aj v osudný deň, keď sa rozostavaný most zrútil ako domček z karát. Vtedy unikol smrti len o vlások.

Nakoniec si ho však našla na lyžovačke v Levočskej doline, kde sa mal zraziť s iným lyžiarom tak nešťastne, že zraneniam podľahol. Bližšie okolnosti smutného prípadu nie sú známe. Milana, ktorý pôsobil ako jeden z vedúcich stavby, už mali aj pochovať.  

K pádu diaľničného mosta vo výstavbe došlo 2. novembra krátko pred 15.00 h. počas betonáže. Na mieste zahynuli dvaja robotníci, jeden zomrel pri prevoze do nemocnice a štvrtá obeť tragédie podľahla zraneniam v košickej nemocnici. Štrnásť zranených robotníkov hospitalizovali v nemocniciach v Levoči, Poprade, Prešove a Spišskej Novej Vsi. Podľa predbežných informácií mala zlyhať podperná konštrukcia mosta, príčiny nehody sú naďalej v štádiu vyšetrovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu