Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kandidát na generálneho prokurátora čelí podozreniam: Prepis rozhovoru s členom podsvetia

Prokurátor Jaromír Čižnár. Zobraziť galériu (2)
Prokurátor Jaromír Čižnár. (Zdroj: MARKIZA)

BRATISLAVA - Kým na Ústavnom súde prebieha vojna o (ne)vymenovanie parlamentom zvoleného kandidáta Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora, medzi nádejnými náhradníkmi sa spomína viacero mien.Najmä Jaromír Čižnár. Novinár Tom Nicholson vo svojom blogu aktuálne upozornil na to, že Čižnár by mohol mať kontakty s podsvetím. Prokurátor sa bráni a tvrdí, že mu niekto chce uškodiť.

Jaromíra Čižnára už na funkciu generálneho prokurátora odporučila rada prokurátorov a snaží sa ho presadiť aj premiér Robert Fico. Nicholson upozorňuje, že podľa viacerých zdrojov z prostredia polície a prokuratúry je Čižnár čestný človek a tvrdý prokurátor. Jeho kolegovia pochybujú, že by mal niečo spoločné s podsvetím. Novinár však v blogu tvrdí, že získal prepis odpočutého telefónneho hovoru, ktorého pravosť nie je potvrdená, no malo by ísť o telefonát Liborovi Jakšíkovi. Jakšíka polícia zatkla v roku 2011 a obvinila ho z výpalníctva. Jakšík sa rozpráva s istým Bohušom C., ktorý je podľa Nicholsona osobou z mafiánskych zoznamov. "Na musel som piť s nimi, vieš nikde bol oné, Čižnár. A vieš, ja Jara milujem. Oné, viac ako seba a teba. No, tak, tak to bola taká situácia, bol aj v podzemí, čo fungovala. Asi takto," hovorí podľa prepisu Bohuš C. do telefónu Jakšíkovi. Nicholson pripomína, že Bohuš C. bol zjavne opitý, no Jakšíkovi spomínal šešte jednu príležitosť, pri ktorej mal piť s Čižnárom a istým Lešom, zrejme bratislavským okresným prokurátorom.

Bohuš C. sa s Nicholsonom stretol a poprel, že by popíjal s prokurátormi Čižnárom a Lešom. Tvrdí, že pri telefonátoch Jakšíkovi si veľa vymýšľali, pretože vedeli, že Jakšíkov telefón je odpočúvaný. Čižnár v reakcií pre Nicholsona poprel, že by sa poznal s Jakšíkom, no potvrdil, že sa pozná s Bohušom C., ktorý je bývalý policajt. Tým bol, mimochodom, aj Jakšík.

Jaromír Čižnár v reakcií pre Hospodárske noviny tvrdí, že mu niekto chce uškodiť a informácie, ktoré Nicholson zverejnil, pochádzajú z prostredia prokuratúry. "Boja sa, že by som poniektorým šliapol na otlak, keby som sa stal generálnym prokurátorom. Ja by som totiž od nich vyžadoval, aby robili čo majú," tvrdí Čižnár podľa HN.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu