Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chrípka je údajne na ústupe, ktoré časti Slovenska zasiahla najviac?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V tomto týždni hlási Úrad verejného zdravotníctva mierny pokles chorobnosti na chrípku. Oproti predchádzajúcemu týždňu sa počet chorých znížil o 3,3 percenta, čo predstavuje 21 344 chorých.

Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Nitrianskom kraji, najnižšiu v Košickom. Chrípka v posledných týždňoch trápila najmä deti od šesť do 14 rokov. V ôsmom týždni boli najviac choré deti do päť rokov. Informoval o tom Odbor epidemiológie Úradu verejného zdravotníctva SR.

Chorobnosť na chrípku predstavuje za posledný týždeň 21,3 percenta z celkového počtu 100 141 hlásených akútnych respiračných ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom klesol celkový počet chorých na akútne respiračné ochorenia o 6,1 percenta. Tento týždeň hlásilo ochorenia 71 percent lekárov pre deti a dorast a 64 percent praktických lekárov pre dospelých. Pre vysoký počet chorých detí a študentov prerušili vyučovanie v 78 materských školách, 78 základných školách a v piatich stredných školách. V predchádzajúcom týždni bolo pritom zatvorených 141 materských škôl, 168 základných škôl a 33 stredných škôl.

Tento týždeň evidujú aj 33 prípadov ťažkého akútneho respiračného ochorenia (SARI), išlo o 24 mužov a deväť žien. Od začiatku chrípkovej sezóny 2012/2013 evidovali hygienici 122 prípadov SARI, z toho ôsmi pacienti ochoreniu podľahli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu