Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Lyžiar (38) si zranil chrbticu, na pomocu mu letel Vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: VZZS ATE)

BRATISLAVA/POPRAD - Žilinskí leteckí záchranári leteli dnes predpoludním na Martinské hole, kde si 38-ročný lyžiar z Bratislavy pri páde poranil chrbticu.

Ako informovala Sylvia Galajda z Air - Transport Europe, primárne pri pacientovi zasahovali záchranári Horskej záchrannej služby, ktorí ho pripravili na transport. Vrtuľníkom ho potom dopravili do Univerzitnej nemocnice v Martine.

Popradskí leteckí záchranári zasahovali dnes na Zverovke, kde sa pri lyžovaní vo voľnom teréne zranila 23-ročná česká lyžiarka. Ako informovala Sylvia Galajda z Air - Transport Europe, lekára vysadili k pacientke pomocou palubného navijaka. Ten jej ošetril zlomeninu pravého predlaktia a pripravil ju na evakuáciu. "S podozrením na úraz hrudnej chrbtice ju vrtuľníkom transportovali do Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok," dodala Galajda.

Banskobystrickí leteckí záchranári leteli dnes do lesa pri obci Gápeľ v okrese Prievidza. Lesného robotníka z okresu Námestovo tam zasiahol napílený konár, ktorý sa odlomil. Ako informovala Sylvia Galajda z Air - Transport Europe, konár mu spôsobil otvorenú zlomeninu stehna. V nedostupnom teréne museli použiť na vysadenie lekárky navijak. "Pacienta po ošetrení v stabilizovanom stave a pri vedomí evakuovali z terénu a transportovali do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," dodala Galajda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu