Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rodinu počas lyžovačky zasypala lavína: Zázračné prežitie po hodinovej dráme!

Martyho vyhrábavajú spod snehu Zobraziť galériu (2)
Martyho vyhrábavajú spod snehu (Zdroj: 24 Hour News 8)

DENVER - Prežiť lavínu a neutrpieť pri tom žiadne vážne zranenia sa prakticky rovná zázraku. Teraz to už vie aj jedna rodina z amerického mesta Kalamazoo. V sobotu ich totiž v coloradskom lyžiarskom stredisku Arapahoe Basin jedna taká zasiahla.

Marty Hodges sa svojimi dvoma synmi Jordanom a Justinom vybral cez víkend na lyžovačku na hory Rocky Mountains neďaleko Colorada. Zrazu začul, ako jeden z pracovníkov strediska kričí: "Lavína". "Pozrel som sa hore a videl som, ako sa na nás rúti obrovská kopa snehu, ktorá vyzerala ako rieka. Myslel som, že je po nás," opisuje chvíle hrôzy niekoľkonásobný otec.

Lyžiari nemali dostatok času utiecť do bezpečia. Lavína ich o pár sekúnd úplne zavalila. "Začal som sa okamžite kotúľať dolu svahom, cítil som sa ako v práčke. Ústa a hrdlo som mal plné snehu. Nemohol som dýchať, nič som nevidel," dopĺňa Marty, ktorý je klaustrofobik a predstava, že by mal zomrieť takýmto spôsobom, ho totálne desila.

Akonáhle sa sneh ustálil, niekoľkonásobný otec si vyhrabal malú dierku, cez ktorú sa mohol nadýchnuť vzduchu. Jeho ďalšie myšlienky sa už upierali na synov. Justina zbadal takmer ihneď; pätnásťročný chlapec totiž dokázal vyliezť na snehovú stenu a zlyžovať ňou až dolu. Trinásťročného Jordana uvidel o chvíľu neskôr po tom, ako na znamenie, aby si ho všimli, zdvihol ruky.

Lavína, ktorá trojicu zavalila, bola sto metrov široká a takmer štyri metre hlboká, informoval portál woodtv.com. Záchranárom trvalo takmer hodinu, kým Martyho spod snehu vyhrabali.

Rodinu počas lyžovačky zasypala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: 24 Hour News 8)

Keď Hodgesovcov previezli na pohotovosť, lekári ich privítali čiernym humorom. "Z lavín k nám nevozia živých ľudí. Vždy privezú len mŕtvoly," zahlásil službukonajúci zdravotník. Martymu ošetrili vyvrtnuté koleno, inak on ani jeho synovia okrem pár modrín neutrpeli žiadne zranenia.

Lavína zasypala otca a dvoch synov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu