Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kažimíra kríza nepostihla: Ministerstvo platí za polievanie kvetov 10 tisíc eur!

Na ministerstve Petra Kažimíra asi nemajú na polievanie kvetov dosť času.
Na ministerstve Petra Kažimíra asi nemajú na polievanie kvetov dosť času. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Máte v práci či doma kvety? Ak áno, polievate si ich sami, alebo si na to najímate súkromnú firmu? Na Ministerstve financií v tom majú jasno. O kancelársku zeleň sa im stará súkromná firma, ktorá získala zákazku za takmer desaťtisíc eur.

Ministerstvo Petra Kažimíra platí firme za starostlivosť o zeleň 464 eur mesačne. Topkám to potvrdil tlačový odbor rezortu financií. Súkromná firma Beliba bola podľa ministerstva vybraná ešte bývalým vedením na základe prieskumu trhu. "V januári 2013 bol opäť vykonaný prieskum trhu a na základe najnižšej ceny bola opäť vysúťažená spoločnosť Beliba," uviedlo ministerstvo vo vyhlásení. Kým prvú zmluvu v roku 2012 uzavrelo ministerstvo na 12 mesiacov za 5568 eur bez DPH, tú aktuálnu už zvýšilo na 9999 eur bez DPH, no s platnosťou predĺženou na dobu, pokým sa nevyčerpá spomenutá suma. Tá by podľa ministerstva mala vydržať 21 mesiacov pri totožnej cene 464 eur za mesiac. Zaujímavé je, že vybraná firma má podľa verejných informácií ako hlavnú činnosť prekladateľstvo.

Zmluvou si ministerstvo financií od firmy objednalo pravidelnú zálievku, hnojenie a úpravu interiérovej zelene v kanceláriách i na chodbách ministerstva. Okrem toho je povinnosťou firmy dodať raz týždenne kyticu čerstvých kvetov do kancelárie ministra financií. "Aranžmán do kancelárie ministra je štandardom v reprezentačných priestoroch. Minister má na dennej báze množstvo návštev a rokovaní," uviedlo ministerstvo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu