Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vojna Penta vs. Lipšic: Kto klame o stretnutí v konšpiračnom byte?

Šéf Penty Jaroslav Haščák a exminister spravodlivosti Daniel Lipšic.
Šéf Penty Jaroslav Haščák a exminister spravodlivosti Daniel Lipšic. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Kým poslanec Daniel Lipšic sa rád štylizuje do role bojovníka proti gorilám, finančná skupina Penta na neho vytiahla ťažký kaliber. Vraj s jej zástupcami rokoval priamo na pôde parlamentu. Lipšic korporáciu Jaroslava Haščáka obviňuje zo lži.

Hovorca spoločnosti Penta Martin Danko v médiách obvinil Lipšica, že sa v roku 2008 stretol so zástupcami Penty. Tí sa na pôde parlamentu snažili získať podporu poslancov pre podanie na Ústavný súd, ktorým sa snažili zrušiť zákaz zisku zdravotných poisťovní. Lipšic s týmto podaním nesúhlasil. Penta sa ho ako vtedajšieho podpredsedu KDH pokúsila presvedčiť o opaku. V parlamente s ním mal rokovať advokát Martin Škubla. Ten vtedy vystupoval ako zástupca súkromných zdravotných poisťovní, neskôr v mene Penty posielal výzvy správcom webstránok, aby odstránili spis Gorila.

Lipšic zdôrazňuje, že stretnutie so Škublom nebolo osobné, ale hromadné, malo na ňom byť niekoľko desiatok ľudí - poslancov a právnikov. Lobisti zravotných poisťovní Lipšica nepresvedčili a poslanec tvrdí, že Penta začala tlačiť na jeho priateľov. "Potom sa ma rodinní príslušníci majiteľov Penty snažili presvedčiť cez svojich známych, ktorých zatiaľ nebudem menovať, aby som zmenil názor. Nezmenil som," píše šéf Novej väčšiny vo vyhlásení.

Bývalý podpreseda KDH vo vyhlásení dodal, že nešlo o stretnutie medzi štyrmi očami v konšpiračnom byte, ale o skupinové rokovanie na pôde parlamentu. Narážal tak na informácie zo spisu Gorila, podľa ktorých sa so šéfom Penty Jaroslavom Haščákom v bratislavskom konšpiračnom byte stretol aj Robert Fico. Ten doposiaľ nepoprel, ale ani nepotvrdil, či sa s Haščákom v byte stretol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu