Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Košické prostitútky trápia mesto: Chcú ich vyhnať právnickou fintou

Košické prostitútky trápia tamojších obyvateľov
Košické prostitútky trápia tamojších obyvateľov (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Predajné ženy v centre mesta na Svätoplukovej ulici a pri železničnej stanici, naďalej trápia tamojších obyvateľov. Najnovšie ich chcú „vyhnať“ novým všeobecne záväzným nariadením o verejnom poriadku. Inšpirovali sa podobným VZN mesta Holíč, ktoré tam už platí od oku 2000 a je vraj úspešné.

Mestský poslanec Miloš Ihnát a poslanec NR SR Otto Brixi už dávnejšie avizovali, že budú žiadať Mestskú políciu, aby na inkriminované miesta umiestnila kamery. Tie by monitorovali priestor a tak by mohli mestskí policajti konať a konkrétne osoby na základe porušenia zákona o verejnom poriadku by ich mohli z miesta vykázať. Aby mali policajti voľnejšie ruky, M. Ihnát navrhuje doplnenie VZN mesta Košice o verejnom poriadku. „Chcem tam doplniť stať o prostitúcií. Máme právny referát a ak je potrebné, tak máme možnosť možný návrh dať preskúmať prokuratúre, či je v súlade so zákonom štátu. Ak by to zákonne bolo, tak mestská polícia má v rukách nástroj boja proti prostitúcii. Prostitútky by mohli priamo na mieste pokutovať a nielen ich vykázať z miesta.“

V Holičskom nariadení sa okrem iného píše:

Porušovaním verejného poriadku sa rozumie: prostitúcia formou stopovania na vjazdových a výjazdových komunikáciách mesta a ponúkania sexuálnych služieb v meste. Pri nedodržaní tohto nariadenia, môžu byť narušitelia sankcionovaní blokovou pokutou do 33 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu