Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na východe Slovenska jazdite opatrne: Pozrite, kde je lepšie pribrzdiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Prejazd niektorých úsekov ciest na území východného Slovenska môžu dnes skomplikovať snehové jazyky a záveje.

Na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú momentálne zjazdné všetky cesty. Informuje o tom na svojej webovej stránke Správa a údržba ciest (SÚC) PSK. Cesty prvej triedy pokrýva prevažne kašovitá vrstva snehu do jedného centimetra. Na horských priechodoch v kraji sa nachádza utlačená vrstva snehu do dvoch cm.

Na úsekoch 2. kategórie je dnes prevažne kašovitá vrstva snehu do dvoch cm. S utlačenou snehovou vrstvou od dvoch do piatich cm sa môžu stretnúť motoristi pri prejazde úsekov v oblasti Popradu, Vysokých Tatier, Medzilaboriec a Sniny. O niečo vyššia vrstva, a to utlačeného snehu sa nachádza na cestách 3. triedy na území PSK. Miestami môže dosahovať až desať centimetrov.

Aktuálne evidujú cestári sneženie na cestách v okrese Vranov nad Topľou, Bardejov, Prešov, Poprad a Stará Ľubovňa. Na snehové záveje by si mali dať motoristi pozor pri prejazde úsekov I/79 Sačurov, III/06724 Mlynica a na cestách vo Vranovskom okrese, konkrétne pri obciach Dlhé Klčov, Davidov, Zlatník a Vechec. 

Na území Prešovského kraja je v súčasnosti v platnosti iba jedno dopravné obmedzenie. V obci Litmanová je zúžená premávka do jedného jazdného pruhu. Autá tu musia prechádzať aj po časti miestnej komunikácie. Momentálne sneží aj na viacerých úsekoch Košického samosprávneho kraja (KSK). Podľa aktuálnych informácií z dispečingov SÚC KSK sú v kraji momentálne prejazdné všetky cesty.

Vytváranie snehových jazykov evidujú cestári na úseku medzi Pozdišovcami a Trhovišťami v okrese Michalovce. Pre ťažkosti so zjazdnosťou cestnej komunikácie vyslali dnes na horský priechod Suľová snehovú frézu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu