Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Chrípka na nás útoči: Nakazených je o polovicu viac, ako pred týždňom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na chrípku je oproti minulému týždňu chorých o takmer polovicu viac ľudí. Podľa údajov Úradu verejného zdravotníctva SR bolo v piatom kalendárnom týždni hlásených 19 558 ochorení chrípky a chrípke podobných ochorení.

Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Nitrianskom kraji, najnižšiu v Košickom. Chrípka trápi najmä deti od šesť do 14 rokov. Dnes o tom informoval Odbor epidemiológie Úradu verejného zdravotníctva SR.

Chorobnosť na chrípku predstavuje za posledný týždeň 18,1 percenta z celkového počtu hlásených akútnych respiračných ochorení. Tých bolo v piatom kalendárnom týždni hlásených 108 116. V porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom došlo k nárastu chorobnosti akútnych respiračných ochorení o 25,8 percenta. Za piaty týždeň hlásilo ochorenia 76 percent lekárov pre deti a dorast a 68 percent praktických lekárov pre dospelých.

V tomto týždni tiež pre ochorenia prerušili vyučovanie v 171 materských školách, v 133 základných školách, piatich stredných školách a dvoch spojených internátnych školách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu