Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dobrá správa pre zimomriavky: Od stredy sa príjemne oteplí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: bloxsun.com)

BRATISLAVA - Hoci si aj tento týždeň užijeme poriadnej snehovej nádielky, teploty hlása Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) celkom príjemné. Zhruba v strede týždňa by sa malo otepliť až na osem stupňov.

Dnes bude oblačno až zamračené. Na viacerých miestach sa vyskytne občasné sneženie. Najvyššia denná teplota -4 až 1 stupňov, na horách vo výške 1500 m okolo -4.

V utorok môžeme očakávať pribúdanie oblačnosti a na viacerých miestach sneženie. Na juhu západného Slovenska dážď alebo dážď so snehom. Denná teplota -3 až 2 stupňov. Bezvetrie alebo slabý vietor.

V stredu k nám začne prúdiť vlhký a teplý vzduch. Cez deň bude veľká oblačnosť a na mnohých miestach sa vyskytne dážď, od 1000 m a na východe aj v nižších polohách sneženie. Denná teplota 2 až 7, na východe okolo 0 stupňov.

Vo štvrtok sa ešte o stupeň oteplí, meteorológovia očakávajú 2 až 8 stupňov. Cez deň má byť premenlivá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky, od cca 800 m snehové.

V piatok sa situácia príliš nezmení. Bude prevažne oblačno a miestami prehánky alebo dážď, na horách sneženie. Teplota sa bude pohybovať na úrovni 2 až 7 stupňov, na juhozápade okolo 9.

V sobotu očakávame premenlivú, prevažne veľká oblačnosť a na viacerých miestach sneženie, v nížinách snehové alebo zmiešané prehánky. Denná teplota vystúpi na 0 až 6 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu