Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Silný vietor na Slovensku: Zhadzuje stromy, tvoria sa snehové jazyky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA – Silný nárazový vietor v Trnavskom kraji zhadzoval v noci na dnes stromy na cesty. Zranenia hlásené nie sú. V jednom prípade spôsobil strom na ceste aj nehodu.

 Vo štvrtok o 20:30 na ceste I/61 v katastri obce Trakovice narazila Škoda Felicia do stromu spadnutého na komunikáciu, zasahovať museli hlohovskí hasiči. Ako ďalej informoval Marián Hruška z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, popadané stromy a konáre hasiči odstraňovali aj na ceste II/507 v katastri obce Koplotovce a na ceste III/062008 v katastri obce Bučany.

Pod Tatrami sa vytvárajú snehové jazyky

V Prešovskom kraji sú všetky cesty zjazdné. V okolí Tatier fúka silný vietor, Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove krátko pred 9:00 informovalo o zafukovaní úseku diaľnice D1 Poprad Prešov v km 510-511 snehom. Cestári avizovali snehové jazyky v okolí Tatranskej Štrby na všetkých cestách na otvorených úsekoch ciest.

Na území kraja je zamračené, miestami polojasno. Slabé sneženie hlásia v okolí Lipian v okrese Sabinov a pri Nižnej Šebastovej v okrese Prešov. Teploty sa pohybujú od – 4°C (Podspády) do 3° C (Spišská Stará Ves). Lokálne hmly sa vytvárajú v okresoch Levoča, Svidník a Vranov nad Topľou.

Podľa hovorcu Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáša Laža cesty I. a II. triedy sú prevažne mokré, na niektorých úsekoch s vrstvou kašovitého snehu do troch centimetrov. Všetky cesty III. triedy sú pokryté vrstvou ujazdeného snehu od dvoch do piatich centimetrov. Na posyp ciest použili cestári inertný a chemický materiál. Za posledných 24 hodín prepluhovali takmer 4 400 kilometrov ciest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu