Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čitateľovi Topiek sa podaril husársky kúsok: Za rok schudol 50 kilogramov!

Dokázal to za rok. Ivajlo zhodil 50 kilogramov iba zmenou stravovania a cvičením. Zobraziť galériu (5)
Dokázal to za rok. Ivajlo zhodil 50 kilogramov iba zmenou stravovania a cvičením. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Od Vianoc uplynul už mesiac a vy sa ešte stále trápite s nadobudnutými kilami? Náš čitateľ sa nám pochválil, že za rok stihol zhodiť viac ako 50 kilogramov. Bez liekov a výživových doplnkov. Ivajlo Totev nám dokonca poslal fotografie svojho príbehu od začiatku až po koniec.

„Už od malička som mal nábeh priberať. Najviac po skončení strednej školy. Začal som pracovať a nemal som čas na správnu stravu,“ hovorí Ivajlo Totev. Ako dvadsaťtri ročný sa dopracoval k hmotnosti 140 kilogramov a jeho nadváha mu začala prekážať aj v bežnom živote. Mal všetky problémy, ktoré sa bežne spájajú s nadváhou. Nedokázal zohnať vhodné oblečenie. Nerád sa fotografoval, hanbil sa ísť na kúpalisko a nezmestil sa do motokáry. Navyše nevládal ani športovať, takže nadváha udržiavala seba samú.

„Pri 140 kilogramoch som zmenil stravovanie, aby som schudol na váhu, kde by mi neprekážal pohyb,“ popisuje Ivajlo začiatky svojho úsilia. V prvom rade začal sledovať denné množstvo kalórií, ktoré prijme. Začal sa stravovať pravidelne. Obnovil raňajkovanie, vysadil fast-food. Pridal ku svojmu stravovaniu desiatu a olovrant, ale odľahčil večeru. Paradoxne tak jedol viac, no vysadil tučné jedlá a svetlé pečivo. Organizmus si na pravidelný prísun stravy zvykol a začal lepšie spaľovať. „Počítal som si denný prísun kalórií, sacharidov, bielkovín a tukov. Podľa toho si riadim aj tréning. Veľa mi poradili športovci a ľudia z posilňovní,“ dodáva.

Keď mu hmotnosť začala klesať, dal sa na šport. Behať s takou nadváhou nedokázal, takže prvé športové hodiny strávil na rotopede, ktorý človeku s nadváhou menej namáha kĺby. Po niečo vyše roku sa dostal na 85 kilogramov. Tu už začal pracovať na naberaní svalovej hmoty.

„Je to ťažká cesta, ale ide to. Podstatné je, že som to dokázal úplne prirodzenou cestou. Chudol aj posilňoval som bez výživových doplnkov,“ uzavrel Ivajlo Totev, Bulhar žijúci na Slovensku. Dnes radí iným ľuďom ako úspešne schudnúť.

Začiatok: Pri hmotnosti 140 kg nedokázal ani športovať.
Zobraziť galériu (5)
Začiatok: Pri hmotnosti 140 kg nedokázal ani športovať.  (Zdroj: topky)

120kg. Na túto hmotnosť sa Ivajlo dostal iba zmenou stravovania. Potom mohol začať športovať.
Zobraziť galériu (5)
120kg. Na túto hmotnosť sa Ivajlo dostal iba zmenou stravovania. Potom mohol začať športovať.  (Zdroj: topky)

95 kg
Zobraziť galériu (5)
95 kg  (Zdroj: topky)

86 kilogramov. Čas začať naberať svalovú hmotu.
Zobraziť galériu (5)
86 kilogramov. Čas začať naberať svalovú hmotu.  (Zdroj: topky)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu