Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Diplomatický ples: Prídu aj dvaja európski ministri

Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Rezort diplomacie po dvojročnej pauze nadväzuje na tradíciu plesov osobností. V sobotu 19. januára usporiada v priestoroch Palugyayovho paláca v poradí 14. ples, na ktorom sa stretnú ministri zahraničných vecí členských krajín EÚ, ministri slovenskej vlády, 24 veľvyslanci akreditovaní na Slovensku, ďalší členovia diplomatického zboru, vrátane 14 honorárnych konzulov, ako aj osobnosti kultúrneho a spoločenského života.

Tento rok prijali pozvanie podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka jeho rakúsky partner a vicekancelár Michael Spindelegger a švédsky kolega Carl Bildt s manželkami. "So spomínanými hosťami nás spájajú nielen mnohé pracovné témy, ale aj priateľstvo. Verím preto, že priestor dostane predovšetkým spoločenská konverzácia, hoci - ako to už býva - určite sa nevyhneme medzinárodným témam," povedal minister Miroslav Lajčák.

Medzi hosťami budú aj traja členovia slovenskej vlády, dvaja bývalí ministri zahraničných vecí či osobnosti ako Peter Dvorský a Danka Barteková. V programe sa ako špeciálny účinkujúci predstaví Karel Gott, ďalej napríklad Adriana Kučerová či súbor Lúčnica. Zdôrazňujeme, že náklady spojené s plesom, vrátane honorárov pre účinkujúcich, sú hradené výlučne zo sponzorských príspevkov, t.j. bez akéhokoľvek využitia finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu