Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Policajt hrdina: Umierajúcemu 6-týždňovému bábätku zachránil život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: healthtap.com)

TRSTENÁ – Zasiahol v poslednej chvíli. V správny čas na správnom mieste sa ocitli oravskí policajti, ktorým sa pohotovou a odvážnou reakciou podarilo zachrániť len 6-týždňového chlapčeka. Keď za nimi pribehla vystrašená mamička s nehybným bábätkom v ruke, ani chvíľu neváhali a začali s oživovaním.

Dramatický prípad sa odohral v piatok popoludní v Trstenej, kde práve oravskí policajti riešili dopravný priestupok. Na parkovisku však na nich čakala oveľa dôležitejšia práca. „Počas riešenia priestupku pribehla k policajtom rozrušená mladá žena, ktorá plakala, že má v kočíku dieťatko, ktoré nedýcha a nereaguje na štípanie na líčka,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Vystrašená mamička policajtov prosila, aby jej privolali záchranku. Muži zákona ani sekundu nezaháľali a zatiaľ čo jeden telefonoval s operátorkou linky 112, druhý začal s oživovaním. „Vybral dieťatko z kočíka, overil si jeho telesnú teplotu, následne silou primeranou veku dieťatka vykonal masáž srdca,“ dodala Balogová.

Dieťatko aj s matkou následne usadil do služobného auta a obe odviezol do nemocnice v Trstenej. Tam už čakal lekár, ktorému policajt 6-týždňového chlapčeka odovzdal a vysvetlil mu, aké úkony s ním urobil. Bábätko, ktoré mohlo bez pomoci policajta zomrieť, spolu s matkou prevzali trstenskí lekári.

„Podľa vyjadrenia lekára bolo počínanie policajta vykonané plne profesionálne,“ uviedla hovorkyňa s tými, že obaja muži zákona budú navrhnutí na udelenie odmeny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu