Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Dráma v petržalskom paneláku: Zabijem sa, kričala a vykláňala sa z 8. poschodia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Záchrana v poslednej sekunde. Petržalským policajtom sa podarilo v „hodine dvanástej“ zachrániť zúfalú ženu (45), ktorá chcela dnes asi hodinu po polnoci vyskočiť z 8. poschodia. Keď sa žena vykláňala z okna a už už sa chystala skočiť, muži zákona vtrhli do bytu a Bratislavčanku v poslednej chvíli vtiahli späť do bytu.

Hodinu po polnoci dostali petržalskí policajti oznámenie, že na Bzovickej ulici v Petržalke  chce neznáma žena spáchať samovraždu. Keď prišli na miesto, z bytu na ôsmom poschodí sa ozýval krik. Jedna z obyvateliek paneláku ich pustila dovnútra, no zúfalá žena sa zamkla v jednej z izieb a stále opakovala, že „sa zabije“.

Policajti sa snažili so ženou komunikovať, no neúspešne. Zavolali si preto na pomoc aj vyjednávača. „Jeden z policajtov vyšiel pred obytný dom a sledoval situáciu z vonku, pričom neustále informoval kolegov v byte o konaní ženy,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. V tom žena otvorila okno a sadla si na parapetnú dosku.

Nešťastná Bratislavčanka, odhodlaná skoncovať so životom, odmietala s kýmkoľvek hovoriť a neustále sa nakláňala z okna. „Policajt pred obytným domom informoval kolegov, že žena sa nakláňa z okna a chystá sa skočiť,“ dodala Hrašková. V tej chvíli policajti vedeli, že už dlhšie nemôžu čakať.

Život jej zachránili v doslova poslednej sekunde. „Policajti vyrazili dvere na izbe a zachytili ženu práve vo chvíli, keď sa rukami odtláčala od rámu okna a telom už bola vonku,“ uviedla hovorkyňa s tým, že ženu stiahli späť do bytu a odovzdali do rúk lekárom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu