Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Veľký návrat do JOJ-ky: "Punkáč" Ďurkovič sa vracia na obrazovky

Laco Ďurkovič je späť
Laco Ďurkovič je späť (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Nečakané prekvapenie! Na televízne obrazovky sa po dlhej štvorročnej odmlke vracia kontroverzný reportér známy bláznivými účesmi na štýl „punkera“, ale aj oddanosťou v boji za práva ľudí aj zvierat - Laco Ďurkovič. Po tom, čo sa v roku 2009 rozhodol kariéru reportéra zavesiť na klinec a venovať sa svojmu občianskemu združeniu Liga Otcov, ohlásil návrat, ktorý zrejme nikto nečakal. Televízia JOJ dokonca znovunastúpenie Ďurkoviča označila ako „Návrat strateného syna“ a v pravidelnej spravodajskej relácii sa ho chystá uviesť už dnes večer!

To, že sa obľúbený reportér opäť postaví pred kamery JOJ-ky, oznámila televízia na svojej stránke. Veľký návrat by sa podľa očakávaní mal uskutočniť ešte dnes večer  v pravidelnej spravodajskej relácii. Ďurkovičov „comeback“ sa však zrejme nebude niesť v duchu pre neho typických kontroverzných vystúpení. Po štyroch rokoch sa na obrazovkách objaví s témou Diabetes, ktorá síce nepatrí medzi tie "provokatívne", no reportér sa v nej mohol naplno venovať svojej obľúbenej činnosti, a to upozorňovať na smutné osudy ľudí.

V období, keď si Ďurkovič získal množstvo divákov aj pre svoj nezvyčajný vzhľad – „číro“ na hlave, tetovania a pírsingy, sa preslávil reportážou, ktorá jednému mužovi zmenila život od základov. Jeho meno je Luky a kvôli drogám si siahol na samé dno. Ďurkovič s ním vtedy nakrútil sériu reportáží, vďaka ktorým podstúpil protidrogovú liečbu a po heroíne odvtedy nesiahol. Bývalý narkoman si dokonca zahral aj v jednom z JOJ-kárskych seriálov, v ktorom sa „vrátil“ za mreže ako bachar.

V máji 2009 sa Laco Ďurkovič rozhodol ukončiť spoluprácu s Tv JOJ, kde na poste televízneho reportéra hlavného večerného spravodajstva pracoval tri a pol roka. Na jar 2010 následne založil celoslovenské občianske zduženie Liga Otcov, ktoré bojuje za práva detí a ich otcov a jej hlavným cieľom je zachovať po rozvodoch starostlivosť oboch milujúcich rodičov – matky aj otca.

V minulosti pracoval aj v iných mimovládnych organizáciách Amnesty International, Greenpeace, Za Matku Zem a Slobode zvierat, ktorú založil ako 18-ročný v Košiciach. Neskôr jej pôsobisko presunul do Bratislavy a postupom času sa jej pobočky rozšírili po celom Slovensku. Ako jej šéf viedol aj viaceré kampane, napr. za zastavenie testovania kozmetiky na zvieratách a inicioval aj vznik prvého zákona na ochranu zvierat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu