Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Fico hovorí, čo chce národ počuť

Ficovi sa darí plniť sľuby, ktoré dal občanom pred voľbami
Ficovi sa darí plniť sľuby, ktoré dal občanom pred voľbami

BRATISLAVA - Niekoľko mesiacov po voľbách sa snaží Ficova vláda urobiť čo najviac krokov, ktorými by si získala občana. Prekryjú sa tým napríklad aj amatérske nominácie koaličných strán do podnikov so štátnou účasťou. Fico stavil na to, že klientelizmus ľudí až tak netrápi, ale skôr ich zaujíma, čo majú v peňaženke.

Ceny plynu a elektriny vláda nestlačí dolu, ale aspoň sa ich snaží udržať na rovnakej úrovni ako v minulých mesiacoch. Podľa ekonomického analytika SAV Pavla Kárásza je hospodárska politika tejto vlády len vylepšením hospodárskej politiky Mikuláša Dzurindu. „Čo bolo dobré u predchádzajúcej vlády, všetko sa zachovalo. V energetickom sektore však urobili obrovský pokrok. Vylepšila sa regulačná politika a každý rodinný rozpočet tak bude bohatší o niekoľko tisíc korún,“ pokračuje Kárász.

Vychádzať však podľa neho treba z toho, že Slovensko už malo vytvorené predpoklady na vysoký hospodársky rast. Iná otázka je, dokedy to Fico „ustojí“ z hľadiska možností rozpočtu.

„Ak by sa mali naplniť sľuby z programového vyhlásenia vlády, tak to udržateľné nie je. Ak vláda robí len tie populárne kroky pár mesiacov po voľbách, tak je otázka, čo bude robiť pár mesiacov pred voľbami,“ myslí si bývalý minister financií Ivan Mikloš. Podľa neho možno hovoriť o nižších cenách len z krátkodobého hľadiska a očakáva viac negatívnych dôsledkov. Faktom je, že premiérovi Ficovi hrajú do kariet aj svetové ceny ropy či kurz koruny.

Ficovi sa darí plniť sľuby, ktoré dal občanom pred voľbami
Príspevok pre prvorodičky +11 000 Sk
Vianočné dôchodky +1 500 až 2 000 Sk
Plyn +48 Sk mesačne
Elektrina 0 Sk
Benzín -7 Sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu