Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Čaká nás teplý víkend: Miestami teploty, akoby ani zima nebola!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Hoci január býva väčšinou najchladnejším mesiacom v roku, začiatok tohtoročného podľa informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) tomu zatiaľ nenasvedčuje. Teploty sa počas víkendu budú pohybovať nad nulou, mrznúť bude na niektorých miestach len v noci.

Dnes k nám od severozápadu prúdi vlhký vzduch. Bude polooblačno až oblačno a miestami dážď, vo vyšších polohách sneženie. Najvyššia denná teplota 1 až 6, na juhozápade 6 až 10 stupňov. Už od rána fúka silný vietor, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 15 m/s. Na hrebeňoch Tatier až víchrica.

V sobotu k nám začne prúdiť o niečo chladnejší vzduch. Teplota cez deň dosiahne -1 až 4 stupne, na juhozápade okolo 6 stupňov. Premenlivá oblačnosť a miestami prehánky, na horách snehové. Severozápadný vietor rýchlosti 3 až 7 m/s, v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s.

V nedeľu bude prevažne polooblačno. Miestami občasný dážď, vo vyšších miestach sneženie. Denná teplota 1 až 6 stupňov, na severe miestami slabý celodenný mráz. Severozápadný vietor 2 až 5 m/s.

SHMÚ vydal dnes výstrahu druhého stupňa pred silným vetrom, ktorá platí do 18.00 h. Týka sa Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu