Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Varovanie SHMÚ: Na severe čakajte silný vietor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes aj na piatok 4. januára výstrahu pred vetrom. Na dnes platí výstraha prvého stupňa pre okresy Prievidza, Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Martin, Dolný Kubín a Tvrdošín.

Platí od 12:00 do piatka do 18:00. SHMÚ na horách miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 20 až 28 metrov za sekundu. Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, aj keď je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

V okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Dolný Kubín sa výstraha prvého stupňa zmení o polnoci, odkedy bude do 15:00 v piatok platiť pre tieto okresy druhý stupeň výstrahy pred silným vetrom.

Meteorológovia na hrebeňoch Tatier očakávajú silný vietor, ktorý dosiahne v priemere rýchlosť 20 až 25 metrov za sekundu a krátkodobo v nárazoch rýchlosť 27 až 35 metrov za sekundu. Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, pričom je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu