Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Košický primátorský punč vyzbieral vyše 10-tisíc eur, pomôže viacerým

Richard Raši Zobraziť galériu (8)
Richard Raši (Zdroj: Miro Vacula, )

KOŠICE - Predaj tradičného primátorského punču je už každoročnou vianočnou tradíciou v Košiciach. Od začiatku Košických rozprávkových Vianoc (5.12.) sa predával denne až do 23.decembra.

Ako informovala Zuzana Bérešová z komunikačného referátu košického magistrátu, vďaka tomuto charitatívnemu podujatiu sa podarilo vyzbierať 11.767,88 eur, ktoré poputujú na charitatívne účely.

„Spolupatričnosť k vopred zverejneným organizáciám, starajúcim sa o znevýhodnených občanov, prejavilo zakúpením primátorského punču množstvo Košičanov. Tí boli štedrejší ako uplynulý rok a prekonali vyzbieranú sumu, ktorá činila 11 358,17 eur,“ uviedla Bérešová.

V roku 2011 bola celá suma prerozdelená medzi prepravnú službu pre deti s onkologickým ochorením, opatrovateľskú službu pre seniorov a občanov s ťažkým zdravotným postihnutím a Klub cystickej fibrózy.

„Tentoraz výťažok z predaja primátorského punču, ktorý som ponúkal spoločne s ďalšími predstaviteľmi mesta, pomôže neziskovej organizácii Oáza – nádej pre nový život, Krajskému centru Slovenského zväzu telesne postihnutých a Artestu - umeleckému združeniu znevýhodnenej mládeže," zdôraznil primátor Richard Raši, ktorý zároveň povedal, že sa z prekonanej sumy veľmi teší a všetkým Košičanom i návštevníkom je za ňu vďačný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu