Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Raši: Dúfam, že dohoda s US Steel v bude v najbližších hodinách

Richard Raši
Richard Raši

PITTSBURGH - Košický primátor Richard Raši vyjadril po dnešných rokovaniach slovenskej vlády so spoločnosťou US Steel nádej, že už v najbližších hodinách dôjde k podpísaniu memoranda o zotrvaní amerického oceliarskeho gigantu v Košiciach.

Na rokovaniach v centrále americkej firmy v Pittsburghu sa zúčastnil aj primátor Raši. "Dúfam, že po rokovaniach v najbližších hodinách dôjde k podpísaniu memoranda o zotrvaní US Steelu v našom meste. Ide o jedného z najvýznamnejších zamestnávateľov v Košiciach a preto verím, že táto pracovná cesta splní účel najmä v prospech Košičanov," povedal podľa tlačovej správy z košického magistrátu.

To, že sú rokovania na dobrej ceste, ocenil aj predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenko Trebuľa, ktorý bol taktiež súčasťou slovenskej delegácie.

Blízkosť dohody o zotrvaní oceliarskeho gigantu v Košiciach konštatovali premiér Robert Fico, aj generálny riaditeľ spoločnosti John Surma. "Sme na správnej ceste. V najbližších hodinách musia experti oboch strán dotiahnuť niektoré detaily. Ak sa to podarí, môžeme tento týždeň, dokonca možno už zajtra, oznámiť zamestnancom US Steel v Košiciach a ich rodinám dobrú správu," povedal dnes premiér Fico.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu