Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Silvestrovské oslavy v Košiciach vyvrcholili pyromuzikálnym ohňostrojom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Niekoľko tisíc Košičanov, najmä z radov mladej generácie, vítalo príchod nového roku 2013 v centre mesta. Silvestrovské oslavy na Hlavnej ulici vyvrcholili polnočným štvorminútovým pyromuzikálnym ohňostrojom, ktorý kombinoval pyrotechnické efekty s hudobným podkladom.

Päťhodinová veľká hudobno-zábavná a tanečná rozlúčka so starým rokom v "revival štýle" s hitmi legendárnej švédskej skupiny ABBA či americkej kapely Bon Jovi sa odohrávala pri súsoší Immaculata od 20.00 h. Posledné sekundy odrátaval s oslavujúcimi aj primátor Richard Raši, ten Košičanom zaželal veľa šťastia a úspechov do nového roku, v ktorom ich mesto bude Európskym hlavným mestom kultúry (EHMK).

Silvestrovský program pozostával z kapiel ABBA Born Again, Kabát Revival, Bon Jovi Revival, skupiny Ščamba či tanečného súboru Vánok, moderoval Richard Herrgott.

"Celkovo stáli silvestrovské oslavy 9800 eur vrátane ohňostroja," uviedla Linda Šnajdárová z komunikačného referátu magistrátu Košíc. Oproti minulému roku tak mesto ušetrilo 2000 eur.

Súčasťou osláv bol po takmer desiatich rokoch obnovený Detský Silvester so zábavným programom, ktorý sa konal dopoludnia v priestoroch Historickej radnice.

Košice sa už pripravujú na oficiálny štart EHMK, ktorého otvárací ceremoniál sa uskutoční vo veľkolepom štýle 19. januára 2013.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu