Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Silvestrovské oslavy pritiahli do centra Bratislavy davy ľudí

Vítanie nového roku v Bratislave Zobraziť galériu (8)
Vítanie nového roku v Bratislave (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Silvestrovské oslavy pritiahli do centra Bratislavy davy ľudí. Hlavné námestie sa zaplnilo už pred 21.00 h, na pódiu vystupovali Cigánski diabli. V meste je sucho, počasie bez zrážok, teplota vzduchu okolo nuly, ľudia sa môžu zohriať pri hudbe alebo aj pohárom vareného vína.

"Dobrý večer, nejaké sklo máte pri sebe?" pýta sa pracovník bezpečnostnej služby pri vstupe na silvestrovské oslavy. Napriek tomu, že medzi zabávajúcich je zakázané nosiť alkohol v sklenených fľašiach, kúpiť ho v potravinách na Panskej ulici za chrbtami policajtov a pracovníkov bezpečnostnej služby nie je problém.

Vítanie nového roku v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Zatiaľ čo v centre sa rozbiehala zábava, nad hlavným mestom sa začali vznášať lampióny šťastia. Predavač na Hviezdoslavovom námestí ich pred pol desiatou predal asi 300. V iných stánkoch zaznamenali najväčší záujem o blikajúce diabolské rohy a svietiace meče.

Podľa hovorcu bratislavskej mestskej polície Petra Plevu sa ľudia najviac sťažujú na používanie zábavnej pyrotechniky a na obťažovanie opilcami. V Starom Meste je podľa neho situácia pokojná.

Vítanie nového roku v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Príchod nového roka oznámil tradičný ohňostroj na netradičnom mieste

Viac ako štvrťhodinový ohňostroj aj vo farbách slovanskej trikolóry oznamoval koniec starého a začiatok nového roka v hlavnom meste. Okrem toho pripomínal 20 rokov od vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Toto výročie bolo aj dôvodom, prečo ohňostroj neodpaľovali z hladiny Dunaja ako po minulé roky, ale z Bratislavského hradu.

Vítanie nového roku v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Ohňostroj sa z hradu začal ukazovať už pred polnocou. Konkurovali mu menšie vytvorené zábavnou pyrotechnikou, ktorú si ľudia priniesli so sebou do centra. Z Rybného námestia sledovali silvestrovský ohňostroj stovky ľudí, ďalší boli na bratislavských mostoch, v centre, či na pravom brehu Dunaja. Viditeľnosť bola bezproblémová, napriek tomu, že počas dňa časť Bratislavy zahalila hmla.

Vítanie nového roku v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Silvestrovský program pokračoval po polnoci na Hlavnom námestí koncertom skupiny Polemic. Približne o 02.30 h, kedy sa oficiálny program skončil, už bolo námestie prázdne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu