Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zhromaždenie nadobudlo hororový charakter: Zomrelo 10 ľudí z toho 4 deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LUANDA - Desať ľudí vrátane štyroch detí zomrelo počas náboženského zhromaždenia na štadióne Cidadela Desportiva v hlavnom meste Angoly Luanda, uviedla angolská tlačová agentúra Angop citujúca oficiálnych predstaviteľov.

Niektoré médiá uvádzajú až 16 obetí. Viac ako 120 osôb bolo zranených. Incident sa stal počas posledného dňa roka 2012, keď medzi tlačiacimi sa zhromaždenými vypukla panika. Faustino Sebastiao, hovorca oddelenia celoštátnych hasičov, povedal, že 10 účastníkov zhromaždenia zomrelo následkom ušliapania a udusenia. Zhromaždenie organizovala Univerzálna cirkev Božieho kráľovstva založená v Brazílii. Dôvodom tragédie bola aj skutočnosť, že na štadión prišlo viac ako očakávaných 70 000 ľudí.

V tlačenici počas novoročných osláv v Abidjane tiež zomrelo najmenej 61 ľudí. Nešťastie sa odohralo v utorok v skorých ranných hodinách, keď sa ľudia opúšťajúci oslavy spojené s ohňostrojmi na štadióne v štvrti Plateau natlačili do úzkej uličky, pričom niektorých postúpali, iní sa udusili. Prípad je predmetom vyšetrovania, mnohé obete mali údajne menej ako 15 rokov. Ďalších okolo 200 ľudí utrpelo zranenia, mnohí vážne. Podľa zdravotníkov počet mŕtvych môže ešte stúpnuť. Prezident Alassane Ouattara označil incident za národnú tragédiu.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu