Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hádka Puškárovej s poslancom KDH: Pustili sa do seba kvôli Bezákovi!

Alojz Přidal a Zlatica Puškárová
Alojz Přidal a Zlatica Puškárová (Zdroj: Peter Frolo, SITA)

BRATISLAVA – Zverejnené rozhovory s odvolaným trnavským arcibiskupom Róbertom Bezákom spustili záplavu diskusií aj na sociálnych sieťach. Kvôli nemu sa do seba pustili moderátorka markizáckej relácie Na telo Zlatica Puškárová a poslanec KDH Alojz Přidal. Ich nečakaná výmena názorov sa premenila na riešenie súkromia moderátorky. Tá dokonca prezradila, kedy bude ochotná vydať sa za svojho partnera a kolegu Patrika Švajdu!


„Čítajúc niektoré správy z cirkevného prostredia sa mi zdá, že reformácia predsa len mala zmysel. Sloboda a pravda sú dôležitejšie než poslušnosť a tradícia. Dôverujem arcibiskupovi Bezákovi, nedôverujem Vatikánu a pánovi Zvolenskému.“

Keď v nedeľu doobeda zástupca šéfredaktora týždenníka .týždeň Juraj Kušnierik vyjadril prostredníctvom Facebooku podporu Bezákovi, možno ani netušil, aká slovná prestrelka vznikne medzi poslancom Přidalom a Puškárovou, ktorá aktuálne vo svojej relácii hostila odvolaného Bezáka.  

Moderátorka nešetrila slovami kritiky na adresu niektorých kňazov, ktorí sa podľa nej „správajú v niektorých prípadoch ako poslední zbabelci“. Vzniknutá situácia okolo Bezáka jej pripomína politické procesy. „Najhoršie je, ako ho o všetko pripravili – o kázne, o veriacich a ešte mu aj zakázali hovoriť!“ napísala na Facebooku.

Přidal má však na vec iný pohľad. „Ja som čítal, že Svätých Otec odvolal arcibiskupa Bezáka na základe výsledkov apoštolskej vizitácie po dlhom zvažovaní, modlitbe a pre dobro Cirkvi,“ reagoval. A práve táto poznámka Puškárovú, ktorá seba a svoju rodinu označila za veriacu, vyprovokovala k útoku. Poslancove slová označila za povrchné a spôsob odvolania Bezáka za odsúdeniahodný.

„Milá Zlatica, som rád, že Vy i Patrik Švajda ste veriaci. Nuž nie všetci sme hlbokí veriaci,“ rypol si do nej poslanec, čím chcel, zdá sa, poukázať na to, že so svojím partnerom nie je zosobášená. Vzápätí sa to však snažil zachrániť slovami, že ju má ako politickú moderátorku celkom rád.

Puškárová nečakane prezradila, čo by sa muselo stať, aby sa vydala a aby so Švajdom nežila „nadivoko“. „Keď cirkev bude bez viny a čistá ako ľalia, potom sa vydám :-),“ prekvapila. Přidal sa napokon pokúsil o zmier, na čo už však moderátorka nereagovala. „Pani Zlatica, ja som o Vašom vydaní naozaj, ale naozaj nič nepísal. Krivdíte mi. Prečítajte si pozorne, prosím, diskusiu. Mne naozaj nikto nedal právo, aby som Vás posudzoval. Prajem Vám všetko dobré.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu