Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Niektoré školy si odsúhlasili bojkot polročnej klasifikácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Učitelia niektorých, prevažne bratislavských škôl odsúhlasili, že v polovici školského roka neuzavrú žiakom známky. Zástupcovia týchto základných a stredných škôl sa dnes stretli na Spojenej škole Novohradská. Koľko škôl je ochotných zapojiť sa do tejto formy protestu, zatiaľ učitelia z týchto škôl nechceli konkretizovať, keďže čísla sa podľa nich stále menia.

Po pozitívnych ohlasoch chcú podľa vlastných slov pokračovať vo "vysvetľovacej kampani" a oslovovať ďalšie slovenské školy. "Prehlasujeme, že protest vo forme zastavenia polročnej klasifikácie nie je rukojemníckou drámou učiteľa a jeho žiakov, ako sa to nesprávne prezentuje, ale protestom, ktorý dôrazne upozorňuje na ignoráciu, zastrašovanie, klamstvo a znevažovanie učiteľov," napísali školy vo vyhlásení z dnešného stretnutia.

Zástupcovia škôl v stanovisku naďalej poukazujú na nevšímavosť, ľahostajnosť a aroganciu moci, ktorá si podľa nich neuvedomuje akútnu potrebu dôstojného ohodnotenia učiteľa z finančného a morálneho hľadiska a vôbec hlboko poddimenzovanú situáciu slovenského školstva.

Nápad pokračovať v proteste bojkotom polročného klasifikovania a nevydaním vysvedčení sa zrodil na pondelkovom (10. 12.) stretnutí takmer 80 škôl na Gymnáziu L. Novomestského v Bratislave. O tom, či sa do protestu zapoja, mala do stredy do polnoci na školách rozhodnúť nadpolovičná väčšina učiteľov. Ministerstvo školstva pred niekoľkými dňami reagovalo, že neuzavretím klasifikácie by školy porušili školský zákon.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu