Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Košické rozprávkové Vianoce začali, Raši ponúkal punč

Košické rozprávkové vianice začali, Raši ponúkal punč Zobraziť galériu (18)
Košické rozprávkové vianice začali, Raši ponúkal punč (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Už i v Košiciach začali vianočné akcie a tohto roku po novom. Deň pred Mikulášom sa rozsvietil 18 metrový sromček na Hlavnej ulici pred Immaculatou a začalo sa predvianočné košické veselie. Zaspieval dobre naladený Lukáš Adamec, ktorý si len pár dní predtým vapočul trest za svoju alkoholickú jazdu.

Do varu dostal Košičanov, najväčší spevácky lokálpatriot – Igor timko a potom to už v centre mesta žilo! Niekoľko tisíc ľudí sa dostalo do tej pravej predvianočnej nálady. Lokše, grilované pochúťky išli na dračku a takisto i varené vínko a medovina. Niet divu, veď vianočnú atmosféru dotvárajú tradičné a obľúbené vianočné trhy, ktoré potrvajú do 5. januára.

„Tento rok bude na Hlavnej ulici 56 stánkov so širokým sortimentom, v ktorom sú okrem občerstvenia zastúpení aj remeselníci a budú tu aj rôzne suveníry,“ povedala nám hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová. Atraktívnym ozvláštnením Košických Vianoc by mala byť aj prezentácia neziskovej organizácie Európske hlavné mesto kultúry 2013. K jej aktivitám patrí napríklad vyrezávanie a inštalácia ľadových sôch.

Tradíciou je aj predaj Primátorského punču. Počas tohtoročných trhov bude punč k dispozícii len v stánku, v ktorom ho budú okrem primátora a starostov mestských častí ponúkať aj osobnosti Košíc. Vlani sa pri jeho predaji vyzbieralo viac ako 11.300 eur. Výťažok z tohtoročného predaja poputuje do neziskovej organizácie Oáza – nádej pre nový život, Krajskému centru Slovenského zväzu telesne postihnutých a Artestu – umeleckému združeniu znevýhodnenej mládeže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu