Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Dohra divokého žúru policajných riaditeľov: Trom opitým hrozí vyhadzov

Policajti popíjali na školení v súkromnom hoteli
Policajti popíjali na školení v súkromnom hoteli (Zdroj: avena.sk)

BRATISLAVA – Za opíjaš na školení môžu prísť o prácu! Trest za bujarý večierok policajných riaditeľov a ich zástupcov z Úradu hraničnej a cudzineckej polície (ÚHCP) počas vzdelávania v Liptovskom Jáne, na seba nenechal dlho čakať. Po tom, čo inšpekcia z ministerstva vnútra prichytila asi deviatich mužov zákona opitých v službe, hrozí, že minimálne traja z nich budú prepustení. Podľa informácii Tv JOJ sa trasie stolička aj pod šéfom oddelenia ÚHCP v Bratislave.

Prípadom policajtov oddelenia Hraničnej a cudzineckej polície, ktorých na školení v Liptovskom Jáne prichytili pod vplyvom alkoholu, sa už zaoberá sekcia kontroly a inšpekčnej služby. Pri dopoludňajšej skúške, na druhý deň po divokom žúre, vykonalo dychovú skúšku na alkohol 54 policajtov, pričom asi deviati z nich neprešli.

Potrestaní však budú zrejme len traja, podľa informácií Tv JOJ totiž inšpektori tolerovali zostatkový alkohol do 0,3 promile. Ďalší traja muži zákona nafúkali niečo nad spomínanú hranicu, posledná trojica však v teste dopadla oveľa horšie. Jeden z nej nafúkal na druhý deň  po alkoholovom večierku dokonca až 1 promile. V tomto prípade bude preto trest pravdepodobne tvrdší. „V týchto prípadoch to vidím už dosť jednoznačne na odchod z policajného zboru," povedal minister vnútra Robert Kaliňák. Ako potvrdila hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová trom hrozí, že budú prepustení.

Medzi vinníkmi má byť šéf oddelenia Hraničnej a cudzineckej polície v Bratislave, ale aj zástupca riaditeľa z iného okresu. Ministerstvo však zatiaľ o menách prichytených policajtov hovoriť nechce. Zaujímavosťou je, že majiteľom hotela, v ktorom boli policajti ubytovaní, je basgitarista skupiny Tublatanka Juraj Topor.  "Chodia ku nám pravidelne. Máme s nimi len dobré skúsenosti," vyjadril sa pre Topky k policajnému škandálu. Inšpekcia bude zisťovať aj to, prečo sa muži zákona školili v súkromnom hoteli a nie v zariadení ministerstva vnútra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu