Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SHMÚ: V novembri sme mali osem extrémne teplých dní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dnes vyvrcholila na Slovensku trojdňová séria rekordne teplých dní, ktoré sa pričinili o mimoriadne teplý november tohto roka. V priebehu celého mesiaca zaznamenali klimatológovia Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) až osem dní, počas ktorých padli teplotné rekordy.

Ako informuje hovorca SHMÚ Ivan Garčár, šesť z týchto dní nastalo v poslednej novembrovej dekáde. V utorok (27. 11.) bolo najteplejšie v Žihárci v okrese Šaľa. "Maximálna denná teplota vzduchu tam vystúpila na 15,6 stupňa Celzia, čím bol prekonaný rekord z roku 1961," uviedol klimatológ Marek Švec.

V stredu (28. 11.) bolo ešte teplejšie a rekordy sa vyskytli na viacerých meteorologických staniciach. Najteplejšie bolo v Topoľčanoch, kde maximálna denná teplota vzduchu dosiahla 15,8 stupňa Celzia.

 Vo štvrtok (29. 11.) bol rozsah výskytu teplotných rekordov porovnateľný so stredou, pričom maximálna denná teplota vzduchu na najteplejších miestach Slovenska sa ešte stále približovala k úrovni 15 stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu