Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Hnúšti niekto strieľal na budovu s volebnou miestnosťou

BRATISLAVA - V Hnúšti v časti Likier niekto strieľal na budovu Špeciálnej základnej školy, kde sídli okrsková volebná komisia. Ako pre agentúru SITA povedal policajný viceprezident Stanislav Jankovič, zatiaľ neznámy páchateľ vystrelil pravdepodobne z malokalibrovky na vchodové dvere školy, nikomu sa však nič nestalo. Komisia totiž sídlila v inej časti budovy. Incident sa stal o 16:30. Voľby sa však v tomto okrsku neprerušili. Polícia po páchateľovi pátra, aj keď prácu jej čiastočne skomplikovali členovia komisie, ktorí rozstrelené dvere začali opravovať.

Okrem tohto incidentu polícia ďalšie výraznejšie problémy počas dnešných komunálnych volieb nezaznamenala. Ako dodal Jankovič, stále však preveruje niekoľko oznámení, podľa ktorých v niektorých obciach popri volebných miestnostiach jazdia autá s fotografiami kandidátov, resp. oznámenia o podplácaní voličov. Zatiaľ sa však ani jedno z oznámení nepotvrdilo. Polícia takisto nezaznamenala žiadnych opilcov, ktorí by sa pokúsili voľby narušiť.

Problém v súvislosti s voľbami zaznamenala polícia v bratislavskej Rači, kde sa ešte v noci na dnes neznámy páchateľ, pravdepodobne bezdomovec, vlámal do objektu v Knižkovej doline, kde je volebná miestnosť. Podľa polície sa do volebnej miestnosti nedostal, z Klubu mladých KDH však ukradol fľašu vína.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu