Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zabijak z Neniniec: Bude sa zodpovedať z úkladnej vraždy!

Florián Zaťko (33) je obvinený z vraždy manželky a synčekov.
Florián Zaťko (33) je obvinený z vraždy manželky a synčekov.

BANSKÁ BYSTRICA - Chcel zomrieť spolu s manželkou a synmi, ktorých vlastnou rukou popravil. Napokon pokus o samovraždu výstrelom do hlavy prežil.

Svoj ohavný čin, ktorý Florián Zaťko (33) z Neniniec nemal prežiť, si nielenže do detailov pamätá, ale navyše sa bude musieť zodpovedať z trojnásobnej brutálnej vraždy.

Vyšetrovanie trojnásobnej vraždy v Neninciach ukončili. Vyšetrovateľ už predložil celý spis prokurátorovi Vyššej vojenskej prokuratúry v Trenčíne. A to s návrhom na podanie obžaloby pre trestný čin úkladnej vraždy. Z nej je obvinený Florián Zaťko (33), ktorý v júni popravil dvoch malých synov Enrika († 9) a Markusa († 5) aj manželku Žofiu († 28).

„Celý spis si musí najprv preštudovať prokurátor, a potom rozhodne o ďalšom postupe,“ povedala Svetlana Husárová, hovorkyňa generálneho prokurátora. Podľa našich informácií je stav Floriána Zaťka, ktorý si po brutálnej masakre strelil sám do hlavy, dobrý a môže sa zo svojho ohavného činu zodpovedať. Pred vojenský súd by sa mal postaviť už v najbližšom čase.

Mŕtve deti našli policajti v zakrvavenej poschodovej posteli s prestrelenými hlavami. Chlapci zomreli v spánku. Ich matka však zrejme úmysel svojho manžela tušila. Ležala totiž v pyžame, schúlená v klbku na zemi pri posteli s prestrelenou hlavou. Predtým, ako si vrah sám strelil do hlavy, napísal listy, v ktorých svoj čin vysvetlil. Nevedel sa totiž zmieriť s tým, že jeho manželka mala milenecký pomer s kaplánom a hrozil krach ich manželstva. V listoch okrem iného uviedol: „My budeme teraz všetci spolu.“ No mýlil sa. Za jeho ukrutný čin mu hrozí doživotný pobyt za mrežami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu