Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Na moste pri Kurimanoch sa začne s rozoberaním trosiek

Odpálenie mosta sa podarilo až na druhý pokus
Odpálenie mosta sa podarilo až na druhý pokus (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na moste pri Kurimanoch v obci Iliašovce sa od rána začne s rozoberaním trosiek. Za prítomnosti vyšetrovateľa sa tak spustia práce na rozoberaní sutín po dnešnom odstrele mosta.

"Triediť sa bude materiál na taký, ktorý je potrebný z hľadiska vyšetrovania a na ostatný," priblížil hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Sutiny sa budú podľa jeho slov ukladať na vopred vybraté a určené miesta.

"Čo sa týka časti sutín, ktoré sa počas tragédie 2. novembra zrútili, vyšetrovateľ a súdni znalci budú priamo na mieste určovať postup a spôsob odstraňovania trosiek," dodal Kóňa. Počas nadchádzajúcich dní sa budú realizovať práce, ktorých cieľom je predísť priamym škodám na rozostavaných konštrukciách. "Tieto práce sa budú realizovať za sprísnených podmienok," opísal.

Dnes sa na druhý pokus podarilo odstrelom zrútiť poškodenú časť rozostavaného mosta pri Kurimanoch. Odpal vykonala špecializovaná súkromná firma, ktorú si najal zhotoviteľ stavby. Pri odpale bolo použitých 54 kilogramov trhaviny ERGODYN 30E. "Odstrel organizoval zhotoviteľ v spolupráci s vyšetrovateľom tak, aby nedošlo k znehodnoteniu dôkazového materiálu," konštatoval Kóňa. Likvidácia dočasnej konštrukcie bola podľa jeho slov nutná na zaistenie bezpečnosti v okolí mostnej konštrukcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu