Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nehoda pri Kurimanoch: Rokuje sa o ďalšom zmiernení následkov

Zrútený most
Zrútený most (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Spoločnosť Bögl a Krýsl (BaK) rokuje spoločne so svojimi slovenskými zmluvnými partnermi a príslušnými orgánmi a poisťovňami o ďalšom zmiernení následkov nehody pri Kurimanoch pre postihnutých a ich rodiny nad rámec už realizovaných sociálnych opatrení zo strany dodávateľských firiem. Firma to uviedla vo svojom dnešnom stanovisku pre médiá.

"V žiadnom prípade sa nezriekame morálnej zodpovednosti za straty na životoch ani za zranených," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti BaK Jozef Krýsl. Firma sa so svojimi subdodávateľmi už krátko po nehode ešte pred vyšetrením jej príčin dohodla s rodinami postihnutých na bezprostrednej výpomoci. "Tá bude mať formu finančnej podpory vo výške celých miezd, a to do konca roka," informovala spoločnosť v stanovisku.

Všetky podrobnosti o ďalších humanitárnych opatreniach poskytne v piatok (16. 11.) ministerstvu dopravy. "Sme spoločne so svojimi partnermi a v spolupráci s ministerstvom dopravy pripravení podieľať sa na ďalších humanitárnych opatreniach, ktoré by pomohli zlepšiť situáciu dotknutých rodín nad rámec plnenia poisťovní a platieb od Sociálnej poisťovne," dodal Krýsl.

Bögl & Krýsl je v združení so spoločnosťou Váhostav SK generálnym dodávateľom stavby diaľnice D1 Jánovce - Jablonov. V tejto súvislosti zodpovedá za stavbu celkom piatich mostov. Štyri z nich stavia sama, k stavbe mosta pri Kurimanoch využila služby subdodávateľa - slovenskej spoločnosti Semos.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu