Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Povodeň v centre Bratislavy: Zaplavené križovatky, autá sa brodia v 20-centimetrovej vode!

Kanalizácie nestíhajú odvádzať nahromadenú dažďovú vodu Zobraziť galériu (19)
Kanalizácie nestíhajú odvádzať nahromadenú dažďovú vodu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Dopravný kolaps! Intenzívny lejak, ktorý už od noci bičuje takmer celé Slovensko, narobil v uliciach hlavného mesta poriadnu spúšť. Nielen kolóny, ale aj zaplavené podchody vyhnali do centra niekoľko hasičských áut, ktoré odčerpávajú nahromadenú vodu. Cesty boli zaplavené až do výšky 20-centimetrov, ľudia majú problémy s vystupovaním a nastupovaním do MHD prostriedkov. Zochovu sprejazdnili do niekoľkých hodín.

Menšiu povodeň a dopravný chaos spôsobil v hlavnom meste silný dážď, ktorý neprestával už od noci. Intenzívne zrážky v hlavnom meste zatopili križovatky ulíc Zochova - Staromestská. Voda zaplavila nielen cesty, ale aj podchod pri zastávke MHD Zochova.

Zatopena zastavka Zochova
Zobraziť galériu (19)

Pri zastávke vznikla mláka s hĺbkou približne 20 centimetrov. Ľudia mali problém vystúpiť z MHD prostriedkov. “Jej hladina klesá, križovatka je prejazdná pri zvýšenej opatrnosti," uviedol pre Peter Válek z bratislavského Operačného strediska HaZZ.

Podľa informácii Tv Markíza sa nahromadená voda držala aj na cestách na Račianskom mýte, ale aj na križovatke pred Vinohradmi.

Križovatka ulíc Zochova a Pilárikova v Bratislave je už prejazdná. Podľa Daniely Kapustovej ďalšie problémy s neodtekajúcou vodou z bratislavských ciest hlásené nemali. Problém s neodtekajúcou vodou spôsobili vpuste na okrajoch ciest, ktoré pri intenzívnych dažďoch nestíhajú vodu odvádzať. Podľa hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho sú práve ulice Zochova a Staromestská pri intenzívnych dažďoch najkritickejším miestom.

Do vpustí steká voda z hradného kopca i z okolitých ulíc a pri silných dažďoch berie prúd vody opadané lístie a štrk, ktoré potom vpuste upchávajú. Hlavné mesto vpuste pravidelne kontroluje a čistí. Problém však podľa Andrassyho spôsobujú aj nezodpovední obyvatelia mesta, ktorí si kanál mýlia s odpadkovým košom. " Pri kontrole v nich nachádzame aj kusy oblečenia, tenisky či školské tašky," uviedol hovorca primátora.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu