Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ranný rozruch v Bratislave: Auto sa po zrážke s autobusom rútilo na zastávku MHD

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nielen dážď, ale aj pokazené semafory sa dnes postarali o to, že v hlavnom meste zavládol dopravný zmätok. Kolóny sa okrem centra, ktoré zaplavila voda, tvorili aj v Novom Meste, kde na vyťaženej križovatke Bajkalská – Trnavská, kde nefungovala svetelná signalizácia. Skoro ráno sa tam zrazil autobus MHD s autom, ktoré sa po zrážke neovládateľne rútilo medzi ľudí stojacich na zastávke.

Kombinácia začiatku týždňa, intenzívneho dažďa a pokazených semaforov dnes v rannej špičke spôsobila riadnu spúšť. Zatiaľ, čo v centre mesta sa autá brodili v niekoľkocentimetrovej vode, ktorá zaplavila ulice, na križovatke Bajkalská - Trnavská spôsobili rozruch nefunkčné semafory.

Práve na tejto križovatke došlo dnes ráno k zrážke osobného auta s autobusom MHD plným cestujúcich. Auto sa po zrážke stalo neovládateľným a rútilo sa priamo na zastávku medzi čakajúcich ľudí . Vyhlo sa im na poslednú chvíľu a k nešťastiu tak nedošlo.  

„Vďaka rozhlasu o tom (pokazených semaforoch, pozn. red.) vedelo takmer celé Slovensko, ale aj napriek tomu nebol na križovatke ani jeden policajt,“ napísala do redakcie Tv Markíza rozhorčená čitateľka. Príčinou nehody však nebola pokazená svetelná signalizácia, ale nepozornosť vodiča.

Policajt premávku na križovatke s pokazenými semaformi neriadil, pretože porucha bola odstránená do niekoľkých minút. „To nemení nič na fakte, že povinnosťou vodiča je v prípade poruchy svetelnej signalizácie riadiť sa zvislým a vodorovným dopravným značením,“ povedala pre Topky bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu