Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Alkohol na cestách stále úraduje: Mladíka (†21) pripravil o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Alkohol za volantom sa podpísal pod tragickú nehodu v obci Klenovec, pri ktorej zahynul mladík (21) a ďalší traja sa ťažko zranili. Vodič nezvládol jazdu a VW Golf, skončil na streche v miestnom potoku.

V krvi mal 1,34 promile. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická, vodič (19) z Hnúšte v stredu 31. októbra v zákrute na suchej vozovke neprispôsobil rýchlosť jazdy, prednou časťou narazil do zábradlia potoka, vozidlo preletelo cez potok a následne sa prevrátilo na strechu a dopadlo do koryta rieky.

Pri nehode utrpel spolujazdec (21) z Hnúšte, ktorý sedel na zadnom sedadle, vnútorné poranenia, ktorým na mieste podľahol. Ďalší pasažieri, 19-ročný a dvaja 20-roční mladíci z Hnúšte utrpeli ťažké zranenia. "Na základe odobratej krvi bolo u vodiča zistené požitie alkoholu, a to 1,34 promile. Na vozidle vznikla škoda 6-tisíc eur a poškodením železného zábradlia vo výške 100 eur," informovala Vrbická. Ako dodala, na mieste dopravnej nehody bol aj znalec z odboru cestnej dopravy. Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie za prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu