Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Likvidácia osady v Prešove: Primátor vyzval Polláka, poď si po ovečky!

Nelegálne prístrešky boli zlikvidované pod dohľadom polície.
Nelegálne prístrešky boli zlikvidované pod dohľadom polície. (Zdroj: Facebook)

PREŠOV - Prešovský primátor Pavel Hagyari (55) sa v súvislosti s nelegálnymi prístreškami Rómov na mestských pozemkoch obrátil na pomoc splnomocnenca vlády Petra Polláka. Urobil to však prostredníctvom statusu na Facebooku, ktorý znel: „Dnes od štvrtej hodiny ráno likvidujeme 'čiernu', skutočne čiernu rómsku osadu, medzi Prešovom a Malým Šarišom... Prosím splnomocnenca vlády pre rómske komunity pána Polláka, aby sa prihlásil o svoje ovečky.“ A oheň bol na streche.

Tento odkaz mal na Hagyari na facebookovom profile v utorok ráno. V stredu ho zmiernil a doplnil fotografiami zákroku mestských policajtov. Informoval portál korzar.sme.sk.

„Nerozumiem, prečo ma zatiahol do tohto problému. Neviem o tom, že by som mal ovečky v chotári pána primátora. V jeho chotári sú ovečky, za ktoré dostáva podielové dane. Keďže za ne berie plat, mal by sa o ne postarať,“ znela pobúrená odpoveď Polláka, ktorý si myslí, že Hagyari len využíva facebook na získavanie politických bodov pre budúcu kandidatúru.

Primátor presunul zodpovednosť na svojho administrátora, ktorý bol vraj autorom statusu, za čo ho "sfúkol, že to trochu prehnal.“ Samotný administrátor sa k problému nijako vyjadriť nechcel, ale facebooková "vojna" zjavne aj tak pokračuje ďalej.

"Slovenské médiá ma obvinili z rasizmu...som ja rasista, ste vy rasisti priatelia, ak chceme, aby v Prešove nevyrastali nelegálne rómske osady?! Myslíte si, že nie je úlohou splnomocnenca vlády pre rómske komunity riešiť tieto problémy...?" posťažoval sa primátor na internete.

O čo vlastne išlo?

Pri výpadovke z Prešova do Popradu sa usadilo šesť dospelých a dieťa s trvalým bydliskom v obciach Jakubovany a Svinia. „Zabránili sme v zárodku vzniku nelegálnej osady,“ vysvetlil primátor. Provizórne prístrešky zlikvidovali pod dohľadom policajtov v utorok skoro ráno ich obyvatelia. Počas dňa ich nevedeli zastihnúť.

V auguste tohto roku mesto zlikvidovalo nezákonne postavené prístrešky na sídlisku Sekčov. Médiá o tom vtedy informovali v tlačovej správe.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu