Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Výbuch v púchovskom Matadore: Explodovala kyselinová nádrž!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V podniku Matador Púchov došlo ráno k výbuchu, pri ktorom sa dvaja ľudia zranili. Záchranárom o 7:41 nahlásili, že išlo o explóziu kyselinovej nádrže.

V areáli púchovskej spoločnosti Continental Matador vybuchla dnes ráno nádrž s kyselinou chlorovodíkovou. Zranenia utrpeli dvaja zamestnanci: muž (49) z Ilavy a muž (32) z okresu Púchov. Obaja skončili v považskobystrickej nemocnici.

Podľa trenčianskej krajskej hovorkyne Eleny Antalovej k nehode došlo ráno okolo 8. h, keď dvaja zamestnanci prečerpávali kyselinu z väčšej nádoby do menšej. Obaja utrpeli popáleniny. "Púchovskí policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až dva roky," doplnila Antalová.

„Jeden z mužov utrpel ľahšie a druhý stredne ťažké zranenie. Previezli ich na oddelenie úrazovej chirurgie Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici,“ povedal hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Podľa námestníka riaditeľa považskobystrickej nemocnice Igora Steinera, obaja zranení muži majú okrem popálenín najmä ťažšie devastačné poranenia horných končatín, sú však mimo ohrozenia života. „Obaja sú pripravení na operačnú liečbu,“ uzavrel Steiner.

Stali ste sa svedkom tejto udalosti? Napíšte nám alebo pošlite fotografie na tipy@topky.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu