Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pacientke z horiaceho domu v Ružinove sa polepšilo, mohli ju previezť do Košíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Štyri týždne od požiaru bytového domu v bratislavskom Ružinove sa bude pacientka (26) zotavovať zo zranení v Košiciach, odkiaľ pochádza. Informovala o tom hovorkyňa bratislavskej Univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská.

"Zdravotný stav ťažko zranenej mladej ženy sa počas hospitalizácie v Univerzitnej nemocnici Bratislava zlepšil natoľko, že ju mohli dnes na jej žiadosť previezť do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, kde ju čaká doliečovanie a ďalšia operácia," uviedla hovorkyňa.

Pacientka bola viac ako dva týždne v ohrození života, bola v umelom spánku. Lekári boli v jej prognózach dlho opatrní. Zdravotníckemu personálu sa podarilo jej mnohopočetné zranenia, najmä vážne poranenia hlavy a hrudníka, zvládnuť. Ženu postupne stabilizovali a odpojili od prístrojov. "Jej stav sa veľmi zlepšil, prežila, napreduje, komunikuje, myslím, že sa bude môcť vrátiť do normálneho života," uviedol primár Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice Ružinov Aktham Yaghi. Starostlivosť o pacientku označil za veľmi náročnú. "Jej súčasný stav je aj výsledkom komplexnej zdravotníckej a ošetrovateľskej práce naprieč viacerými medicínskymi disciplínami," dodal.

Mladá žena si spôsobila ťažké zranenia skokom z okna horiaceho domu na Nezábudkovej ulici v Bratislave v utorok 9. októbra. Do bratislavskej Univerzitnej nemocnice vtedy priviezli záchranári šesť obyvateľov bytového domu. Väčšina z nich bola intoxikovaná splodinami. Všetkých postupne z nemocníc prepustili, vrátane muža (81), ktorý bol v kritickom stave pre skomplikovanie jeho dovtedajšieho pľúcneho ochorenia. Najvážnejšie na tom bola mladá Košičanka, ktorá bojovala o život. "Zdravotnú starostlivosť o zranených zvládli všetky pracoviská na odbornej a profesionálnej úrovni," skonštatoval riaditeľ nemocnice Miroslav Bdžoch.

Požiar prízemného bytu na Nezábudkovej ulici v bratislavskom Ružinove nahlásili ráno krátko pred 05:45. Z bytu šľahali plamene a vrchné poschodia boli zahalené dymom. Pri požiari zasahovalo päť hasičských vozidiel. Z vchodu bytového domu evakuovali 23 obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu