Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kotleba vraj bude predsa len búrať: Osadu chce zrovnať so zemou!

Kotleba sa chce s bagrom do osady vrátiť
Kotleba sa chce s bagrom do osady vrátiť (Zdroj: Facebook)

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE - Napätie pod Krásnou Hôrkou sa bude zrejme stupňovať! Marián Kotleba totiž po sobotňajšom nevydarenom „upratovaní“ údajne dostal od starostu Petra Bolla povolenie na búranie troch domov. Kotleba to oznámil na svojej facebookovskej stránke, kde sa vyhráža, že osadu zrovná so zemou!

Do rómskej osady v Krásnohorskom Podhradí budú musieť zrejme opäť zavítať policajti. Kotleba vraj dostal vytúžené búracie povolenie na tri domy, ktoré mali načierno vyrásť na jeho pozemku. Po neúspešnej sobotňajšej akcii, počas ktorej v osade zasahovali desiatky ťažkooodencov, sa tak Kotleba na bagri vráti.  

Osadníci už pri jeho poslednej návšteve sľubovali, že príbytky budú chrániť vlastnými telami. „Nie je problém zavolať si päťtisíc ďalších Rómov na pomoc a potom sem nemusia prísť ani policajti. Ubránime sa rukami, telami i lopatami,“ povedal vtedy jeden z obyvateľov, ktorého časť príbytku stojí na tom Kotlebovom. Hnev však tentoraz obrátili aj proti starostovi obce Petrovi Bollovi, ktorý búracie povolenie podpísal. Rómovia sa mu údajne vyhrážali, že mu podpália dom.

Starosta preto v strachu z hrozieb rozzúrených Rómov požiadal policajtov o pomoc. Aké konkrétne opatrenia polícia pre ochranu Bolla urobila, uviesť nechce. V Krásnohorskom Podhradí sa však zrejme schyľuje k eskalácii napätia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu