Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Medveď už aj na diaľnici: Pobehoval po D2, kamión ho rozmetal po ceste!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Havária, ku ktorej došlo v noci na D2 v smere z Bratislavy do Čiech, nepamätajú ani tí najskúsenejší poľovníci. Po tom, čo sa nedávno objavili informácie o medveďovi pohybujúcom sa v blízkosti hlavného mesta, zaviedli túlavé labky ďalšieho aj na diaľnicu. Jeho nezvyčajná púť však skončila tragicky. Po zrážke s kamiónom zo zvieraťa ostali len nohy!

Hrozivá nehoda sa udiala na diaľnici D2 v noci na dnes, keď zviera zablúdilo na cestu a skončilo pod kolesami rútiaceho sa kamiónu. Ten ho ešte pol kilometra ťahal so sebou a telo zvieraťa tak rozmetal po ceste. "Trup, hruď a hlavu sa nám nepodarilo nájsť. Asi ten kamión odišiel s ním,“ povedal pre Tv JOJ poľovník Ivan Mihalovič. 

Vodič sa pri zrážke našťastie nezranil no z tela túlavého medveďa ostali len nohy. Polícia, ktorá nešťastie rieši ako škodovú udalosť, oznámila úhyn zvieraťa poľovníckemu združeniu. Tí torzo medveďa z cesty odstránili. "Takúto vec vidím prvýkrát v živote. Medvede sa vyskytujú v takých lokalitách, kde by sa nemali,"dodal poľovník.

Pred mesiacom sme vás informovali o bratislavskom medveďovi, ktorý sa pohyboval v blízkosti hlavného mesta a poľovník ho zahliadol vo Svätom Jure. Mohutné zviera po sebe zanechávalo takmer 30-centimetrové stopy, odborníci preto predpokladali, že by mohlo mať až 250 kilogramov. O chlpáčovi bolo naposledy počuť koncom augusta. Možno práve on si to po diaľnici namieril von z Bratislavy.

 

Medveď už aj na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu