Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Bratislavský medveď vo vinohradoch bol len žart: Vykľul sa z neho zlodej!

Stopa medveďa, ktorý sa po Svätom Jure potuloval ešte v sobotu
Stopa medveďa, ktorý sa po Svätom Jure potuloval ešte v sobotu (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Správy o dnešnom výskyte medveďa vo vinohradoch v blízkosti Svätého Jura boli iba žartom jedného z miestnych vinohradníkov. Ten svojou správou, umiestnenou na facebookovskej stránke, venovanej aktualitám vo Svätom Jure, pomýlil aj tých, ktorí sa o túto tému živo zaujímajú.

"Na stránke, kde sa objavujú podnety a otázky od občanov, na ktoré odpovedám, sa predpoludním objavila informácia, ktorá hovorí o tom, že sa medveď objavil v lokalite Stoličiare, kde si pochutnával na hrozne" uviedla prednostka mestského úradu Mariana Fiamová, ktorá o tejto aktualite informovala.

"Jurskí vinohradníci spozorovali medveďa už aj v lokalite Stoličiare (lokalita oproti Terna). Medveď si začal pochutnávať na nezrelom a striekanom hrozne. Chuť nemá moc vyberanú. Tak lomcoval s pňami, že vyvolal pozornosť okoloidúceho vodiča traktora. Majiteľ už dvojnohého medveďa nezastihol, no stihol len skonštatovať, že v Jure je asi najlepšie nechať všetko spustnúť," uviedol na stránke jeden z vinohradníkov.

"Neskôr však vysvitlo, že tým medveďom bol myslený zlodej, ktorý vo vinohrade ochutnával a kradol hrozno," dodala. Zatiaľ teda platí, že medveďa v blízkosti Svätého Jura zbadali v posledných dňoch iba raz, v sobotu sa jeden z poľovníkov dostal v hore nad kaplnkou medzi Svätým Jurom a Račou do jeho blízkosti.

Z miesta boli odfotené aj medvedie stopy, podľa ktorých možno usudzovať, že išlo o približne 250 kg medveďa. Samospráva preto upozorňuje obyvateľov, aby sa vyhýbali nevyznačeným trasám a chodníkom a prípadnému stretu so šelmou tak predchádzali. Tí, čo sa do lesa v malokarpatskom regióne vyberú, by zo svojej turistickej výbavy nemali vynechať zvončeky a cesnakový sprej.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu