Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tisíce košických medikov vyšlo do ulíc!

Tisíce košických medikov vyšlo do ulíc! Zobraziť galériu (6)
Tisíce košických medikov vyšlo do ulíc! (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Najväčšia študentská demonštrácia od roku 1989 v Košiciach! Do ulíc dnes ráno vyšlo viac ako 2 tisíc medikov, ktorí týmto pochodom prejavili nesúhlas s podpísaním zmluvy medzi Lekárskou fakultou a Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura.

Dohodu o ďalšej praktickej výučbe študentov v nemocnici, podpísalo vedenie košickej nemocnice aj Akademicky senát LF včera popoludní, ale s istými výhradami. „Vedený zodpovednosťou voči študentom v snahe zabezpečiť ich praktickú výučbu Akademický senát UPJŠ LF aj napriek vážnym pochybnostiam o prospešnosti zmluvy pre rozvoj lekárskej fakulty a zabezpečenie kvality výučby zaväzuje dekana fakulty k podpísaniu Dohody o zriadení výučbových základní s Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura Košice.“

Študentom sa táto dohoda nepáči a protestujú najmä kvôli rušeniu niektorých kliník, kde dovtedy praxovali. Už minulý týždeň kvôli sporu s UNLP vyhlásili štrajkovú pohotovosť. "Aj keď nám riaditeľ UNLP (Ladislav Rosocha) umožnil zúčastňovať sa na praktickej výučbe v zdravotníckom zariadení, chýbajúca zmluva je pre nás zdrojom pretrvávajúcej neistoty. Každé ráno sa budíme s obavou, či sa budeme môcť aj naďalej učiť v univerzitnej nemocnici a strachujeme sa o svoju budúcnosť," uviedol minulý týždeň predseda Štrajkového výboru študentov UPJŠ LF Matúš Maruniak.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu