Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Násilnosti v Madride: Až 65 zranených, 40 zadržaných

Výsledkom utorňajších násilných potýčok medzi madridskou políciou a tisíckami demonštrantov pred budovou parlamentu je takmer 40 zadržaných a 65 zranených Zobraziť galériu (9)
Výsledkom utorňajších násilných potýčok medzi madridskou políciou a tisíckami demonštrantov pred budovou parlamentu je takmer 40 zadržaných a 65 zranených (Zdroj: SITA)

MADRID - Výsledkom utorňajších násilných potýčok medzi madridskou políciou a tisíckami demonštrantov pred budovou parlamentu je takmer 40 zadržaných a 65 zranených, z toho 27 mužov zákona.

Potvrdila to v stredu polícia hlavného mesta Španielska, ktorým v posledných mesiacoch a týždňoch otriasajú nepokoje zamerané proti úsporným opatreniami vlády.

Utorňajšia demonštrácia si za svoj cieľ vybrala budovu zákonodarného zboru, okolo ktorej vytvorili ľudskú reťaz. Prítomní však následne začali hádzať fľaše a kamene na policajtov a pokúšali sa prekonať rozostavené zátarasy, na čo stovky príslušníkov poriadkovej polícia reagovali útokom obuškami a gumenými projektilmi.

Demonštranti chceli symbolickým obkľúčením parlamentu poukázať na "únos" demokracie. Nespokojenci prišli vyjadriť rozčarovanie z ekonomickej situácie v krajine, kde sa miera nezamestnanosti šplhá k 25 percentám. Definitívnym spúšťačom bola podľa organizátorov 100-miliardová finančná pomoc pre španielsky bankový sektor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu