Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sirotka varuje: Môže dôjsť k nespokojnosti, Rómovia vyjdú do ulíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZLATÉ KLASY - Predseda Strany rómskej únie na Slovensku Vladislav Sirotka oznámil dnes novinárom, že v blízkej budúcnosti môže dôjsť k nespokojnosti Rómov, čo bude mať za následok, že etnická skupina vyjde do ulíc.

"Plánovanú demonštráciu pred Úradom vlády SR 20. septembra presúvame na október," povedal. Podľa jeho ďalších slov dôvodom je fakt, že predovšetkým únia musí riešiť žalostnú situáciu Rómov na Slovensku hlavne na Krásnej Hôrke. "Vo štvrtok (20.9.) chceme tam riešiť najpálčivejší problém. Predstavitelia Strany rómskej únie, sa stretnú tam s miestnym obyvateľstvom," uviedol predseda.

Sirotka s poľutovaním konštatoval, že do obce Zlaté Klasy, kde žije početná skupina Rómov, neprišiel žiadny člen Vlády SR, na list nikto nereagoval.

"Stretnúť sa s predstaviteľmi Vlády sa snažíme od mája, ale na naše žiadosti neprišla odpoveď. Na výzvy nereaguje ani minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter. Nikto nemá záujem riešiť rómsku problematiku. Myslím si, že v ďalšom období dôjde zo strany Rómov k nespokojnosti a pravdepodobne Rómovia vyjdú do ulíc," zdôraznil s tým, že keď 29. septembra majiteľ pozemkov Marián Kotleba príde do Krásnej Hôrky a bude chcieť zbúrať osadu Rómov, môže vzniknúť mimoriadna situácia.

"Určite z našej strany nepríde ku konfliktom a provokáciám, pričom v tento deň prídu Rómovia do tejto osady z celého Slovenska. Bude tam niekoľko tisíc ľudí. Sme si vedomí, že domy Rómov boli postavené načierno, ale samotní majitelia budov si chceli odkúpiť tieto pozemky, čo im nebolo umožnené," uzavrel predseda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu